Hout, de zuinige energie ! 2017-04-14T10:08:33+02:00

HOUT, DE ZUINIGE ENERGIE!

Rentabiliteit van energie uit hout

Wie met hout verwarmt betaalt minder voor zijn energie.  Afhankelijk van het brandstoftype (houtblokken, geperste houtblokken, houtsnippers of pellets) kost houtverwarming tussen de 2,5 en 5,5 cent per kWh. Reden genoeg om de verwarming op stookolie  (tussen 9 en 12 cent per kWh) en op gas (tussen 6 en 9 cent per kWh) af te zweren.

Doe een simulatie op onze ECO-calculator en bereken hoeveel je kunt besparen door op energie uit hout over te stappen!

Prijsstabiliteit

De houtprijs kende sedert het begin van de jaren 2000 een veel gematigder evolutie dan de andere energiebronnen.  Door resoluut voor houtverwarming te kiezen houden de schommelingen van de gas- en olieprijzen je niet langer in hun greep.  Een niet te verwaarlozen voordeel als we het prijsverloop van de fossiele brandstoffen in de laatste tien jaar beschouwen.

Hout als economische groeifactor

Dankzij de energie uit hout worden de beroepen uit de bosbouwsector opgewaardeerd, wat de lokale en regionale tewerkstelling ten goede komt.  Restproducten van hout (schors, spaanders, zaagafval), die lange tijd in partijen zonder enig duurzaam perspectief werden verkocht, dragen de dag van vandaag bij tot de regionale ontwikkeling en energieonafhankelijkheid.

Het volstaat voor de verschillende energiebronnen het aantal gecreëerde arbeidsplaatsen per verbruikte 1.000 toe (ton olie-equivalent)te vergelijken:

Houtenergie: 4 tot 5 gecreëerde jobs

Olie: 1,4 gecreëerde jobs

Gas: 1,2 gecreëerde jobs

Houtprijs